MALZEMELER
Süt
Yoğurt
Şeker
Tuz
YAPILIŞI
Sütü tencereye boşalttım. Kaynamasını sağladım. Kaynadıktan sonra on dakika zaman tuttum ve tencerenin altını kapattım. Sütün soğumasını bekledim. Sütü mayalamak için ne çok sıcak ne de çok soğuk olması lazım ılık elimizi biraz da yakacak şekilde. Ben yoğurdu genellikle bir litrelik kavanozlara mayalıyorum. Kullanması daha rahat oluyor. Bir litrelik kavanoza; bir yemek kaşığı yoğurt, bir çay kaşığı toz şeker ve bir çay kaşığı ucu tuz ekleyip küçük kase içerisinde bunları birazda kavanozda ki sütten alıp karıştırdıktan sonra hepsini süt dolu kavanoza ekleyip tekrar bir karıştırdıktan sonra kavanozun ağzını kapattım. Diğer kavanozlara da aynı işlemi yapıp bez ile bunları sardım ve tekrar üzerine kalın battaniye örttüm. Düz bir zeminde en az beş saat beklettin. Daha fazlada bekleyebilir. Fazla sıcak kalırsa yoğurtta bu seferde ekşime olmasın diye iki saat sonra üzerinde ki battaniyeyi kaldırdım.
Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder