29 Kasım 2016 Salı

Pufuduk Hamur Kızartma


MALZEMELER

Yoğurt
Yumurta
Ay çiçek yağı
Kabartma tozu
Un
Tuz

KIZARTMAK İÇİN 

Ay çiçek yağı

 YAPILIŞI

Bir adet yumurta, bir su bardağı yoğurt, tuz, yarım çay bardağı  sıvı yağ bir güzel çırptım. Bunlar çırpılırken un ile beraber kabartma tozunu da ilave ettim. Un ilavesini hamuru yoğurma kıvamına göre kontrollü bir şekilde ekledim. Sonu cunda klasik kulak memesi kıvamında oldu. Merdane ile yapmış olduğum bezeleri çok ince olmayacak şekilde açtım. İsteğe göre şekiller vererek bol kızgın yağın içerisinde kızarttım.







Afiyet olsun :)
Kahvaltıya hazır olsun. Yapıp yemek nasip olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder