Yeşil mercimek
Un
Kıyma
Salça
Kırmızı pul biber
Tuz
Tereyağı
YAPILIŞI
Bir buçuk su bardağı yeşil mercimeği ayıkladıktan sonra yıkadım. Orta büyüklükteki bir tencereye yaklaşık 4 veya 5 su bardağı su ile doldurduktan sonra yıkamış olduğum mercimekleri de su koymuş olduğum tencereye ilave ettim. Mercimekler pişmeye yakın iki yemek kaşığı unu küçük bir kavanoza koyup içerisine su ilave edip un pütürleri olmayacak şekilde çalkaladım ve kaynamakta olan mercimeğin içerisine ekledim. Bu arada tuzunu da ilave edip karıştırdım.Bu şekilde de yaklaşık on dakika kaynadıktan sonra bir kepçe su ekleyip tenceremin altını kapattım. Su ilavesini çorbanın yoğunluğuna göre de ayarlanabilir.
Küçük yağ tavasını alıp bir yemek kaşığı tereyağı koydum. 50 - 60 gr kadar kıymayı tereyağı da
kavurduktan sonra kaşığın ucu kadar salça, bir çay kaşığı kırmızı pul biber de ekleyip tavanın altını kapattım. Bu yapmış olduğum kıymayı pişirmiş olduğum tencereye ekleyip karıştırdım.
YAPIP YİYECEK OLANLARA
AFİYET OLSUN :)
BU ARADA YEŞİL MERCİMEĞİ FAYDALARINI DA ATLAMAYALIM
İçeriğindeki vitamin ve mineraller açısından besin değeri yüksek bir besindir. Vücudun zinde olmasına, enerjik olmasına neden olur.Bağışıklık sistemini güçlendirir, vücuttaki yorgunluğu giderir.Gözler için faydalı bir besindir.Kansızlığın giderilmesinde etkilidir Anne sütünü arttırır Kolesterol oranını düşürür Kan akımını hızlandırır Kabızlığı gideren etki yapar Şeker hastalığının oluşmasını engeller Suda kaynatılarak, suyunu içmek kas ağrılarının giderilmesini sağlar Kalp ve damar sağlığını korumada faydalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder