Kayısı
Un
Nişasta
Yumurta
Vanilin
Süt
Kavrulmuş kadayıf
Ceviz
Süslemek için Portakal ve kivi
Tereyağı
Petibör büskivi
YAPILIŞI
Kuru kayısıları ılık suda biraz ıslattım. Yumuşadıktan sonra rondodan geçirdim. Tencereye bir yumurta, iki kaşık nişasta, iki kaşık un ve rondadan geçirmiş olduğum kayısıları da ekledim. Dört bardak sütü de ilave ettikten sonra sürekli çırpa teli ile çırparak pişirdim. Muhallebi kıvamına geldiğinde bir kaşık tereyağ ve vanilini de ekledim; sonra yine bir süre çırpmaya devam ettim.
Kaselerin tabanına birer bisküviyi elimle ufalamak sureti ile koydum ve peşinden bir miktar muhallebi üzerine ilave ettim bu işlem iki kez daha yaptım en üst kısmına ise ceviz le kavurmuş olduğum kadayıfı ekledim portakal ve kivi ile süsleyip soğuduktan sonra buzdolabında beklettim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder