MALZEMELER
Un
Yoğurt
Süt
Ayçiçek yağı
Şeker
Pudra şekeri
Elma
Tarçın
Ceviz
Kabartma tozu
Vanilya
Tereyağı
YAPILIŞI
Üç adet elma rende yapıp; içerisine yarım su bardağı ceviz içini dövüp koydum. Küçük yağ tavasın bir yemek kaşoğı tereyağının üzerinede rendelenmiş elma ile ceviz içini bir güzel pişirdim üzerine iki yemek kaşığı pudraşekeri ve bir tatlı kaşığı tarçınla beraber karıştırıp ocağın altını kapatop soğumsya bıraktım
Bir su bardağı yoğurt, birsu bardağı süt, bir su bardağı toz şeker beraber çıtptım. Bir su bardağı ayçicek yağını da ekleyip un ilavesi yaptım un ile beraber kabartmatozu ve vanilin ekledim. Kulak memesi kıvamı gelene kadar un ilavesinde bulundum. On beş dakika dinlenmeye bıraktım. Dinlenmiş hamuru üç veya dört bezeye ayırdım. Bu bezeleri ise tabak büyüklüğünde açtım. Aşağıda resim de görüldüğü şekilde 12 parçaya üçgen şekilde kesdim. Üçgenlerin geniş tarafına kavurduğum elma rendesinden bir tatlı kaşığı koyup rulo şeklinde sarıp tepsiye dizdim. Öncede ısıtılmış 160 derecelik fırınfa pişirdim. Kurabiyelerin üstü hafif pembeleşince çıkartım. Fırından çıkan kursbiyeleri pudra şekegine böleyip dizdim. Sonrası malüm soğuyunca adiyet ile yemek.
Afiyet olsun ☺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder