MALZEMELER
Yeşil mercimek
Bulgur
Yarma
Kuru soğan
Pastırma veya çemen
Domates sosu
Biber salçası
Tereyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
İsteğe bağlı yeşil soğan ve maydanoz da konulabilir
Domates salçası
Biber salçası
YAPILIŞI
İki su bardağı yeşil mercimeği dört beş su bardağı su ile haşlıyoruz ve bir kenarda beklettim. Diğer taraftan pilav tenceresini aldım ve içerisine bir kaşık tereyağının erimesini sağladım. Bir adet orta boy kuru soğanı ince ince doğrayıp kavrulması sağladım. Salçaları ile beraber kaşık ucu ile de çemen ilavesinde bulundum ve bir güzel karıştırdım. Bir buçuk su bardağı bulgur ve yarım su bardağı yarma ekledikten sonra kavrulmalarını sağladım. Tuz ve baharatlarını ekledikten sonra haşlamış olduğum yeşil mercimeği sulu hali ile kavurmuş olduğum bulgurların üzerine ekledim. Bu şekilde pişip suyunu çekince altını kapattım. İsteğe bağlı yine üzüm yaprağı veya marul ile sarıp sarıp yiyebilirsiniz. Tabi ki sadede yiyebilirsiniz her şey isteğe bağlı.
Afiyet olsun ( İstekleriniz zamanında olsun)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder