MALZEMELER
Un
Yumurta
Tuz
Çökelek veya lor peynir
Peynir
Maydanoz
Salça
Tereyağı
Pul biber
YAPILIŞI
Bir yumurtayı çırpıp un ve tuz ekledim. Un ile beraber biraz ılık su ile yoğurup üzerine nemli bir bez örterek yarım saat kadar dinlenmeye bıraktım.
Yapmış olduğum hamuru avuç içi büyüklüğünde iki beze yaptım. Bezenin birisini mantı hamuru açar gibi yaklaşık 60-70 santim çapında açtım. Yaklaşık 4 cm genişliğinde şeritler kestikten sonra kare olacak şekilde tekrar kestim.
Bu karelerin içerisine peynirli çökelek ve maydanozu da ekleyip üçgen şeklinde kapattım. Kapatılan malzemeleri temiz bir bez üzerine veya tepsi içerisinde serip dört beş saat kuruması için bekledim.
Kuruyan kaypakları geniş bir tencerede tuz konmuş kaynar suya atıp yaklaşık 10-15 dakika kaynattım. Küçük yağ tavasında tereyağı, salça ve pul biberi kızdırdım. Hazırladığım salçalı yağı suda haşlanan kaypakların içerisine ekledim. Pişen kaypakların üzerine bir kepçe su ilave edip kapattım.
AFİYET OLSUN :)
Yapmış olduğum hamuru avuç içi büyüklüğünde iki beze yaptım. Bezenin birisini mantı hamuru açar gibi yaklaşık 60-70 santim çapında açtım. Yaklaşık 4 cm genişliğinde şeritler kestikten sonra kare olacak şekilde tekrar kestim.
Bu karelerin içerisine peynirli çökelek ve maydanozu da ekleyip üçgen şeklinde kapattım. Kapatılan malzemeleri temiz bir bez üzerine veya tepsi içerisinde serip dört beş saat kuruması için bekledim.
Kuruyan kaypakları geniş bir tencerede tuz konmuş kaynar suya atıp yaklaşık 10-15 dakika kaynattım. Küçük yağ tavasında tereyağı, salça ve pul biberi kızdırdım. Hazırladığım salçalı yağı suda haşlanan kaypakların içerisine ekledim. Pişen kaypakların üzerine bir kepçe su ilave edip kapattım.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder