25 Mayıs 2016 Çarşamba

Soğan Mıhlama

Merhaba,
Eskişehir'den gelen kızımın isteği üzerine yapmış olduğum oğan mıhlama.


MALZEMELER
Kuru soğan
Kıyma
Domates veya sosu
Biber salçası
Domates salçası
Tuz
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Zeytinyağı
Yumurta (üzerine kırmak için kişi adetine göre)


YAPILIŞI

Ben ölçü ile yemek yapmayı pek sevmem. Eskilerin tabiri ile göz kararı yapıyorum. Yemeği yiyecek kişi adetine göre değişiyor malzeme miktarı. Bu nedenle de ana malzemeleri ve nasıl yapıldığını sizlerle paylaşmak istiyorum. Miktarlarını da sizler kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Mıhlamayı yapmaya adından da belli olacağı gibi soğanları soyup su dolu bir kapta biriktirmekle başlıyorum böylece acısı azalmış gözlerimi yakmamış oluyorum.





Soğanları mümkün olduğunca ince doğrayın. Tencereye önce yağı sonra soğanları koyup bir güzel kavurdum. Akabinde kıyma ve yemeklik doğradığım domatesi(veya domates sosunu) tencereye ilave edip soğanlarla birlikte kavurduktan sonra domates ve biber salçası, tuz, pul biber, karabiber, kimyonu da ekledim. Eğer dibi tutar gibi olursa bir miktar su ilave edelim. Hatta salçaları su ile açalım iyice pişsin suyunu çeksin.

Soğandan bir miktar alıp bakalım pişmiş mi eğer pişmiş  ise üzerine kişi adetine göre yumurta kıralım. Yumurtalarda piştikten sonra afiyet ile yiyelim.

Mesela biz çoğunlukla bunu sabah kahvaltısında yemekteyiz. Siz istediğiniz zaman yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder