16 Mart 2017 Perşembe

Halka Pişi



MALZEMELER

1 Çay bardağı yoğurt
1 Çay bardağı süt
1 Yumurta
Yarım çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 Paket kuru maya
1 Tatlı kaşığı toz şeker
1 Çay kaşığı tuz
4-5 Su bardağı un yaklaşık hamurun  kıvamına göre

YAPILIŞI

Mayayı ılık süt ve biraz şeker ile karıştırıp mayalanması için kabarana kadar beklettim. Daha sonra malzemeleri bir araya getirip un ilavesi ile beraber yoğurdum üstünü kapattım ve bir saat beklettim. Bir saat bekleyen hamuru oklava yardımı ile açtım ve su bardağı ile kestim. yuvarlak şekillerinin içerisine de süt kutusunun kapağı ile ortasına delikler açtım ve kızgın yağda kızarttım. Kahvaltı için çok güzel oldu herkese tavsiye ederim.







Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder