Faydası çok olan yer elmasını çok kişi bilmemektedir. Mutfakları çeşitlendirmek ve sağlığımız için bu tarz yemekleri de menülerimize katmamız gerekmektedir diye düşünmekteyim.
MALZEMELER
6-7 Adet yer elması
2 Adet havuç
Yarım su bardağı pirinç
1 Adet kuru soğan
3 Diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber
Yarım kaşık salça
Limon
Süslemek için maydanoz
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Yer elmalarını soyup yıkayıp; yarım limon sıktığım su dolu kaseye yer elmalarını küp şeklinde doğradım ve beklettim. Kararmasını önlemek için. Havuçları da yine aynı şekilde soyup doğradım yer elmalarının yanına gönderdim. Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ilave ettiğim tencereye koyup kavrulmalarını sağladım. Salçası ve doğramış olduğum malzemelerle beraber kavrulurken; baharatları da ilave ettikten sonra su ilavesi ile pişmelerini sağladım. Biraz piştikten sonra yıkadığım pirinç ilavesi ile yine biraz daha su eklemek sureti ile tamamen pişirdim. Soğuduktan sonra servis için tencereden boşaltıp üzerine maydanoz doğrayıp servis yaptım. Tadı biraz kerevizi andırmaktadır. Yer elmalarını pişirmeden soyup yemesi de güzel olmaktadır. Çocukluğumuzda biz öyle yemekte idik.
,
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder