10 Mart 2017 Cuma

Limonlu Kurabiye


MALZEMELER

1,5 Su bardağı toz şeker
2 Yumurtanın sarısı ( beyazları süslemede lazım)
1 paket margarin
1 fincan sıvı yağ
2 Yemek kaşığı yoğurt
1 Paket kabartma tozu
Yarım limon suyu ve de kabuğu rendesi
Un
Fındık veya ceviz

YAPILIŞI

İşleme yumurtanın sarısı ile beyazını ayırmak sureti ile başladım Sarısını malzemenin içerisine; beyazını ise bir kenara ayırdım. Margarini küçük tavada biraz erimesini sağladım bu arada. yoğurt , sıvı yağ, şekeri bir güzel karıştırırken eriyen margarini de yavaş yavaş ekledim. Limon eklemesi ile beraber ununu ve kabartma tozunu da koymuş oldum. Limon rendesini de ilave ettikten sonra kulak memesi kıvamına gelinceye kadar un ilavesi ile beraber yoğurdum. Yağlamış olduğum fırın tepsisine, yapmış olduğum hamurdan avucumun içerisine ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarladıktan sonra önce yumurta beyazına sonrada biraz dövmüş olduğum ceviz içine batırdıktan sonra tepsiye aralıklarla dizdim. 180 derelik fırında yaklaşık yarım saat kırk beş dakika pişirdim .





Afiyet olsun:)
Günleriniz kurabiyelerle tatlansın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder