MALZEMELER
MUHALLEBİSİ İÇİN GEREKENLER
4 Yemek kaşığı irmik
4 Su bardağı süt
1 Yemek kaşığı nişasta
1 Su bardağı hindistan cevizi
5 Yemek kaşığı toz şeker
1 Yemek kaşığı tereyağı
1 Paket vanilya
ÇİLEK SOSU İÇİN GEREKENLER
15 -20 Adet çilek
1 Su bardağı su
2 -3 Yemek kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı nişasta
Arasına dizmek için petibör bisküvi
YAPILIŞI
Muhallebisini yapar iken; vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeyi tencerede sürekli karıştırmak sureti ile pişirdim. Kaynadığı an tereyağı ve vanilyayı da ekledim. Muhallebi kıvamına gelince altını kapattım ve tepsiye boşaltıp yaydım. Üzerine petibör bisküvileri tüm tepsinin üzerine bir sıra dizdim.
Diğer taraftan yıkamış olduğum çilekleri tencerenin içerisine alıp çilekleri blenderdan geçirdim ki püre halini alsınlar diye. Bu çileklerin yanına şeker nişasta ve su ile karıştırarak pelte kıvamı aldığında tepsiye dizmiş olduğum bisküvilerin üzerine bu pelteyi yaydım. Üzerine de süsledikten sonra soğuyunca buzdolabına oradan da daha sonra servise hazır.
Afiyet olsun :)
Hayatınız da renk ruhunuzda ahenk olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder