13 Nisan 2017 Perşembe

Mantı



MALZEMELER

Kıyma
Kuru soğan
Pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
Un
Sıvı yağ 
Tereyağ
Salça
Yumurta
Ilık su
Yoğurt
Sarımsak
Nane

YAPILIŞI

Hamurunu yoğurmakla işe başladım. Kişi başı bir su bardağı un kullandım. Üç su bardağı unu 1 yumurtayı biraz sıvı yağ tuz ve ılık su ile kontrollü bir şekilde yoğurmaya başladım. Biraz sert bir hamur hazırladım ki hamur erimesin diye. Hamur dinlenirken ise yaklaşık üç yüz gr kıymanın içerisine soğanı rende yaptım. Tuz, pul biber karabiber kimyon ile beraber yoğurdum. 
Dinlenmiş olan hamuru bezelere ayırıp oklava ile açtım. Ne çok ince nede çok kalın olmayan bir hamur açmış oldum. Bıçak ile kare kare küçük parçalar kesip içerine kıyma ile yapmış olduğum harçtan koydum ve sivri uçlarını birleştirmek sureti ile birleştirip kapattım ve tepsiye dizdim. Bu işlem bittikten sonra fırının ızgarasını açıp biraz kuruttum. Kuruyan hamurları; tencerede kaynayan ve içerisine tuz atmış olduğum suyun içerisinde pişirdim. Sonra delikli kepçe ile çıkarttığım hamurların üzerine sarımsaklı yoğurt yapıp üzerine ilave ettim. Tereyağı eritip pul biber ve biraz da salça ilavesi ile yapmış olduğum sosu yoğurdun üstüne ekledikten sonra üzerine nane serperek işlemi bitirmiş oldum.





Afiyet olsun:)
Yemeklerdeki malzemeler gibi; 
hayatınızdaki renklerde çok çeşitli olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder