18 Nisan 2017 Salı

Simit


Dışı çıtır içi yumuşacık simit isteyenlere .....

MALZEMELER

1 Su bardağı süt
1 Su bardağı su
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı toz şeker
1 Paket yaş maya
1,5 Çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un

ÜZERİ İÇİN
Yarım su bardağı üzüm pekmezi
Yarım su bardağı su
2 Su bardağı kavrulmuş susam

YAPILIŞI

Ilık su ve mayayı yumuşatma işlemi ile işe başladım. Erittiğim mayanın üzerine şekeri de ilave edip biraz bekledim ki maya işlemeye başlasın . Sonrasında süt ve sıvı yağ ilaveleri ile karıştırıp un ilavesine başladım. Bu esnada tuzunu da koydum. Hamur kendini toplayana kadar un ilavesi yaptım kulak memesi kıvamında bıraktım; üzerine bez örtüp yaklaşık bir saat gibi mayalanmasını bekledim.
Diğer taraftan susamlar kavrulmamış sa tavada kavurdum.  Üzüm pekmezini su ile açtım
Mayalanan hamurundan küçük bezeler alıp iki adet küçük şeritler yapıp bir bir etrafında çevirip birleştirdim; bir halka şeklini verdim. Pekmezli suya batırdıktan sonra susama buladım ve tepsiye dizdim. Tüm hamuru bu şekilde bitirdim; yaklaşık 9 simit çıktı. Tabi bu simit büyüklük ve küçüklüğüne göre değişir. Yaklaşık 180 derece fırında yarım saat kırk beş dakika gibi pişmekte.









 Afiyet olsun:)
Dışı çıtır içi yumuşacık simitler yapmak isteyenler için 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder