Karışıklık bazen iyidir. İyi ürünlerde çıkabiliyor. Tüm tatların aynı üründe ayrı ayrı lezzet kattığı pizza.
MALZEMELER
Yarım kangal Sucuk
Bir avuç yeşil zeytin
Bir avuç siyah zeytin
Bir adet kuru soğan
Dört beş adet çeri (cherry) domates
Üç adet sarı biber
Beyaz peynir
Bir yemek kaşığı tereyağı
Domates sosu
Yarım çay bardağı ketçap
Yarım yemek kaşığı salça
Karabiber
Tuz
Kaşar peynir
Yarım su bardağı süt
1 Yumurta
HAMURU İÇİN
4,5 su bardağı un
Instant maya bir paket
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1,5 Su bardağı ılık su
İlk önce hamuru hazırlamak sureti ile işe başladım. Şeker ve mayayı az miktarda ılık su ile biraz kabarmasını sağladım. Beraberinde unu tuzu yağ ve ılık su ile beraber tüm malzemeyi yoğurarak kulak memesi kıvamına gelmesini sağladım. Üzerine ıslak bez kapatıp mayalanmasını sağladım Hamur miktarının iki katına çıktığında yapmaya hazır demektir.
Hamur mayalanırken malzemeleri hazırladım. Sucuğun zarını soyup doğradım. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarttım. Kuru soğanı soyup ince ince doğradım yarım ay şeklinde.
Sosu için de yarım su bardağı domates sosu ve salça ve ketçap karışımını karabiber tuz karıştırdım.
Hamurum mayalanınca fırın tepsisi büyüklüğünde açtım tepsimi yağladım ve hamuru üzerine serdim.
Hamurun üzerine de yapmış olduğum sosu yaydım ve kaşar ve sütlü yumurta hariç tüm malzemeyi üzerine dağıttım. Isıtmış olduğum fırında pişmesini sağladım. Yumurta sütü birlikte çırptım ve pişmekte olan pizzanın üzerine yaydım. Tamamen pişmeden önce de üzerine kaşarı peynirini serptim.
Afiyet olsun:)
Yemekleriniz bol olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder