14 Nisan 2017 Cuma

Revani



MALZEMELER

2 Su Bardağı irmik
1 Su Bardağı un
1 Su Bardağı yoğurt
3 Yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı toz şeker
Limon rendesi
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilin
2 Yemek kaşığı mavi haşhaş
Limon
Hindistan çevizi

ŞERBETİ İÇİN

3.5 Su bardağı şeker
3.5 Su bardağı su
2 -3 damla limon

Su ve şekeri kaynadıktan sonra limon ilavesi ile beraber on beş dakika daha kaynadı ve sonra ılımaya bıraktım fırındaki pişen revani sıcak şerbeti soğuk olacak şekilde ayarladım.

YAPILIŞI

Yumurta yoğurt ve toz şekeri bir güzel çırptıktan sonra sıvı yağ ve irmik ekledikten sonra ununu ilave ederken kabartma tozu ve vanilin, mavi haşhaş ve limon rendesi ile beraber çırpma işlemine devam ettim. Yağlamış olduğum cam fırın tepsisinde pişirdim. Pişen revaninin üzerine ılık şerbeti ekledim ve üzerine hindistan cevizi serptim. Soğuduğu  zaman afiyet olsun.







Afiyet olsun:)
Ağzınızın tadı, ruhunuzun ilacı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder