MALZEMELER
1 Adet Yumurta
250 gr Margarin
2 Yemek Kaşığı Pul Biber
2 Yemek Kaşığı Sirke
1 Paket Kabartma Tozu
3,5 Su bardağı un
1 Çay Kaşığı Tuz
Çörek otu üzeri için
YAPILIŞI
Yumurtanın sarısı ve beyazını ayırdım. Sarısını üzeri için kullandım. Yumurtanın beyazını, sirke, pul biber ,tuz, oda sıcaklığındaki margarini bir güzel karıştırdım. Bu karışıma un ve kabartma tozunu ilave ederek hamurun yoğrulmasını sağladım. Yoğurduğum hamuru merdane yardımı ile kalınca açıp kalıpla şekil verip yağlanan tepsiye dizdim. Ama isterseniz yuvarlar küçük toplar şeklinde de yapılabilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpip önceden ısıttığım 170 derecelik fırında pişirdim .
Afiyet olsun:)
Acılı kurabiyeler acılarınıza ortak olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder