MALZEMELER
HAMURU İÇİN
1,5 Su bardağı un
Yarım çay bardağı pudra şekeri
60 gr Tereyağı
1 Yumurta
1Çay Kaşığı tarçın
MUHALLEBİSİ İÇİN
2 Su bardağı süt
2 Yemek kaşığı toz şeker
2 Yemek kaşığı un
1 Yumurta
ŞERBET İÇİN
1,5 Su bardağı toz şeker
2 Su bardağı su
3 Elma
YAPILIŞI
Oda sıcaklığındaki tereyağı üzerine pudra şekeri, tarçın yumurta ve un ilavesi ile birlikte hamur, elime yapışmayacak şekilde yoğurdum. Yoğurduğum hamuru sirtreç ile sarmak sureti ile buzdolabında yaklaşık on on beş dakika kadar beklettim bu arada muhallebisini yaptım.
Yumurta, toz şeker un ve sütü koymuş olduğum tencerede çırpıcı yardımı ile sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirdim.
Şerbetini iki taşım kaynattım. Bu şerbete dörde kestiğim elmaları ince yarım ay şeklinde dilimler haline getirip,şerbetin içerisinde beklemelerini sağladım; yumuşasın diye.
Dolapta beklettiğim tart hamuruna kalıba alıp üzerine bastırmak sureti ile komple kapladım. Üzerinin her yerini çatal ile deldim ki hamur fazla kabarmasını önlemek için. Yirmi yirmi beş dakikada pişen hamur biraz soğuyunca; muhallebisini üzerine kapatacak şekilde yaydım. Muhallebinin üzerine ise yarım ay şeklinde ince ince kesip şerbette beklettiğim elma dilimlerini gül şekli, vermek sureti ile dizdim. Üç adet yarım ay şeklindeki elmaları biraz aralıklı fakat bir kısımları da birbir üzerine gelecek şekilde dizim bir tarafından kıvırmak sureti ile gül şekliverdim. Sonrası afiyet ile yemek.
Afiyet olsun:)
Hayatınızdaki tatlar eksik olmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder