6 Şubat 2017 Pazartesi

Portakallı Kek





MALZEMELER

1,5 Su bardağı toz şeker
3 Yumurta 
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 Su bardağı süt
1 Su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 adet rendelenmiş portakal kabuğu
1 Paket kabartma tozu
3 Su bardağı un
1 Kahve kaşığı tarçın

YAPILIŞI

Yumurta ile toz şeker beraber bir güzel çırptım. Sütünü, sıvı yağını, portakal suyunu yani tüm sıvı malzemeler bir arada karıştırdıktan sonra unun yarısını ilave ettim sonrasında portakal kabuğu rendesini tarçını, kabartma tozu ilavesi ile beraber diğer kalan unu da ekleyip çırpma işlemine devam ettim. Yağlamış olduğum kalıba keki döktüm önceden ısıttığım fırına koyup  180 derecede kontrol lü bir şekilde pişirdim. Üzerini ise istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. 







Afiyet olsun:)
Tatlı günler neşeli yıllar hep sizinle olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder