4 Şubat 2017 Cumartesi

Bal Kabaklı Tart


MALZEMELER

 Bal Kabağı Püresi için: 
  • 1 kilo bal kabağı kabukları soyulmuş 
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Yarım su bardağı toz şeker 
Tart Hamuru için:
  • 2 su bardağı un 
  • 3/4 su bardağı tereyağı 
  • Yarım su bardağı toz şeker 
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilin

  • Yapılışı:
Pürenin Yapılışı :

        Öncelikle dilimlenmiş bal kabaklarını tencerede az bir su ile yumuşayıncaya kadar pişirdim. 
Yumuşayan bal kabaklarını çatalla ezdim. Ben mutfak robotu kullandım. Püreyi tencereye alıp toz şeker ve tarçını ilave ettim.. Kaynayan püreye nişastayı da 2 yemek kaşığı su ile sulandırıp 2-3 dk daha kaynatıp soğumaya bıraktım. Ardından cevizleri de ekledikten sonra püre hazır.
Tart Hamurunun Yapılışı :
          Tart hamurunun daha lezzetli olması için tereyağı dolaptan çıkarttım ve oda sıcaklığına geldiğinde kullandım. Unu geniş bir kaba eledikten sonra tereyağı una yedirene kadar yoğurmak sureti ile işe başladım.. İlk başlarda un toplanmayacaktır. Toz şeker, vanilin ve yumurtayı da ekledikten sonra malzemeler karışıncaya kadar yoğurmaya devam ettim. Yoğurdukkça hamur kıvamı geldi. 
          Hamur toparlandıktan sonra streç film ile hamuru sarıp buzdolabında en az yarım saat dinlendirdim.
          Dinlenen hamuru merdane ile tart kalıbına göre açıp yağlanmış kalıba hamuru yerleştirdim. 
Çatalla hamurun kabarmasını önlemek amacıyla delikler yapıp hamuru bir müddet fırında pişirdim. 
Tart hamurunun üzerine püreyi ekledikten sonra ve 10 dakika kadar püre içle birlikte tekrar pişirdim. Dilerseniz hamuru ayrıca pişirmeden püreylede pişirebilirsiniz. 
         Soğumasını bekleyin ve afiyetle servis edin.







Afiyet olsun:)
Hayatınızın tatları hiç eksik olmasın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder