29 Aralık 2016 Perşembe

Bezelye Yemeği



MALZEMELER

Bezelye
Patates
Kemik suyu :( yok ise normal su)
Kuru soğan 
Domates sosu
Salça (domates ve biber)
Kıyma
Zeytinyağı
Tuz 
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon

YAPILIŞI

Bir adet kuru soğan yemeklik doğradım. Tencereme iki kaşık zeytinyağı koyup altını yaktım ve soğanlarımı biraz çevirdikten sonra bir avuç kadar kıymamı ekledim. Kıymam da kavrulduktan sonra domates sosunu, salçaları, tuz ve baharatlardan sonra biraz çık su ile açtım. Küp  küp doğradığım iki adet orta boy patateslerimi de ekledim bunları da iki çevirdikten sonra bezelyeler de aynı işlem için tencerenin yolunu tuttu. Tenceredeki lezzetler birbirini kucaklayınca kemik suyunu yoksa normal suyunu ilave ettim ve patatesler pişince yemek pişmiş oldu.









Afiyet olsun:)
Sofranız dostlarınızla dolsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder