MALZEMELER
Bezelye
Patates
Kemik suyu :( yok ise normal su)
Kuru soğan
Domates sosu
Salça (domates ve biber)
Kıyma
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
YAPILIŞI
Bir adet kuru soğan yemeklik doğradım. Tencereme iki kaşık zeytinyağı koyup altını yaktım ve soğanlarımı biraz çevirdikten sonra bir avuç kadar kıymamı ekledim. Kıymam da kavrulduktan sonra domates sosunu, salçaları, tuz ve baharatlardan sonra biraz çık su ile açtım. Küp küp doğradığım iki adet orta boy patateslerimi de ekledim bunları da iki çevirdikten sonra bezelyeler de aynı işlem için tencerenin yolunu tuttu. Tenceredeki lezzetler birbirini kucaklayınca kemik suyunu yoksa normal suyunu ilave ettim ve patatesler pişince yemek pişmiş oldu.
Afiyet olsun:)
Sofranız dostlarınızla dolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder