16 Aralık 2016 Cuma

Mayalı Krep



Maya ile yapılan krep, mayasız yapılan krepe göre yumuşak olmakta, hem de hazmı kolay olmaktadır.

MALZEMELER

Un
Maya
Yumurta
Süt
Tuz
Toz şeker
Sıvı yağ
Tereyağ

YAPILIŞI

Bir paket instant maya yarım su bardağı ılık süt ve bir tatlı kaşığı toz şeker ile beraber karıştırıp bir süre kabarması için beklettim. Kasenin içerisine iki adet yumurta kırdım ve çırptım. Bir litre kadar ılık sütün yarısını da yumurtalarla beraber çırptım kabaran mayayı da ekledim ve çırpmaya devam ettim. İki bardak unu da bu karışıma dahil ettim ve tabi ki tuz ilavesi ile beraber. Geri kalan sütü yapmış olduğumuz krepi ne kadar miktarda yapacağımıza göre değişir. Yani  unu ve süt miktarını kişi adetine göre ayarladıktan sonra kepçeden akacak şekilde cıvık bir hamur elde ettim. Hamurun üzerine kapak örttüm ve bir beze sarmak sureti ile hamurun mayası gelene kadar beklettim. Mayası gelen hamur kabarıp üzeri köpük köpük olması yeterli. 
Tavayı ocağın üzerine aldım biraz kızmasını sağladım. Bir pamuk veya kağıt  havlu yardımı ile sıvı yağ sürdüm tavaya sonrasında bir kepçe yardımı ile hamuru biraz karıştırıp bir kepçe tavaya akıttım. Tavayı sağa sola öne arkaya inişli çıkışlı oynatarak hamurun tavada dağılmasını sağladım. Alt kısmı iyice piştiğini düşündüğümüz zaman tersini çevirip diğer tarafını da pişirdim. İki tarafını da pişen hamurumu kağıt havlu sermiş olduğum tabağın içerisine koydum ve tereyağı ile üzerine sürdüm. Bu işlem kasedeki hamur bitene kadar devam etti. 





Afiyet olsun:)
Yarınlarınız hep umut dolu olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder