2 Aralık 2016 Cuma

Ispanaklı Mıhlama


MALZEMESİ

Ispanak
Kıyma
Kuru soğan
Yumurta
Salça (Domates - biber)
Tereyağı veya Zeytinyağı
Kırmızı  pul biber
Karabiber
Kimyon
Tuz
İsteğe göre Çemen
Limon

Yıkama suyuna koymak için sirke

YAPILIŞI

Öncelikle ıspanakları ayıklayıp su, sirke ve tuz koyduğumuz leğen içerisinde bekletip tamamen temiz olduğunu anlayana kadar bir kaç kez yıkadım. Sonrasında doğradım ve süzgeç de suları tamamen süzülene kadar beklettim. 
Kulaklı dediğimiz tabanı geniş tenceremiz de öncelikle yağ ve ince ince doğradığım soğanı iki çevirip ardından kıymasını da ilave ederek biraz kavurdum. Salçasını ve çemeni de ilave edip bir güzel karıştırdım. Süzülen ıspanakları da ilave edip karıştıra karıştıra kavurdum. Bu esnada ocağın altı yüksek derecede olaması lazım ıspanaklar fazla sulanmasın diye. Tuz  ve baharatlarını da ekleyip pişmesini sağladım. Zaten  kısa sürede pişmektedir. En son olarak evdeki kişi adetine göre üzerine yumurta kırıp kapağını kapattım. Yumurtalar piştiği zaman yemeğe hazır.
Yiyeceğiniz zaman  üzerine limon suyu gezdirmek de hiç fena olmaz. 



Afiyet olsun :)
Şansınız hep sizinle olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder