28 Aralık 2016 Çarşamba

Hamsi Tava



Hamsi, küçük sivri balık anlamındadır. 100 gr çiğ hamside 20 gr protein bulunmaktadır.

MALZEMELER

Hamsi balık
Mısır unu
Galeta unu
Tuz
Sıvı yağ

YAPILIŞI

Balıkları ayıkladım kafalarını ve iç organlarını temizledim. Tek tek hepsini yıkadım. Tabağın içerisine mısır unu ve galeta ununu yarı yarıya karıştırdım. Balıkları tek tek bu karışıma buladım. Geniş balık tavasına az miktarda sıvı yağ gezdirdim ve tavanın her tarafını yağladım. Una buladım ve balıkları tavaya tek tek dizdim. Dizme işlemi bittikten sonra üzerine yine az miktarda biraz sıvı yağ gezdirdim. Ocağın altını yaktım ve tavanın her tarafını ocağın ısı gelen tarafını değiştirerek pişirdim. Alt tarafının her yeri piştiğinden emin olunca tavanın kapağından yardım alarak balıkları alt üst yaptım ve diğer taraflarını da aynı şekilde pişirdim. Yazın yapmış olduğumuz acılı iğle süper gitmektedir. 
















Afiyet olsun:)
Hamsi, tava herkes ayrı hava.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder