MALZEMELER
Mandalina
Muz
HAMURU İÇİN
1 adet yumurta
100 gr margarin
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 çay kaşığı karbonat
Un ( yoğurma durumuna göre)
YAPILIŞI
Malzemeleri sırası ile çırpma işlemi ile karıştırdım. Daha sonrasında yavaş yavaş un ekledim ve hamurumu katılaşmasını sağladım. Yoğurma işleminden sonra hamurun üzerini kapatmak sureti ile muhallebisi yapılana kadar dinlendirdim.
Dinlendikten sonra ise hamuru tart kabına alıp yavaş yavaş açtım her tarafı eşit miktarda yaydım. Üzerine çatal yardımı ile delikler açtım ki çok fazla kabarmasın diye. Önceden ısıtmış olduğum fırında 180 derece de pembeleşinceye kadar pişirdim .
MUHALLEBİSİ
2 Su bardağı süt
1 Su bardağı mandalina suyu
3 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Su bardağından iki parmak eksik toz şeker
1 Bir paket vanilin
Yarım yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI
Öncelikle mandalinanın sularını sıktım. Süt, mandalina suyu ,unu, mısır nişastasını,toz şekerini hepsini bir çırpma teli yardımı ile sürekli, yavaş yavaş karıştırmak sureti ile pişirdim Koyulaşmasına yakın tereyağı ve vanilini ekledim. Tamamen muhallebinin alt kısmı tutmaya başladığı zaman altını kapattım ve soğumaya bıraktım. Soğurken arada bir karıştırdım ki üzeri kabuk bağlamasın diye.
Tart hamurum pişip soğuduğu zaman yine; soğumuş olan kremasını üzerine serip, her yerini eşitlemek sureti ile yaydım. Muhallebinin üzerini de muz ve mandalina dilimleri ile isteğe göre süsledim. Süsler iken meyvelerin yarı kısımlarını muhallebiye batmasını sağladım. Buzdolabında iki, saat beklettim sonrasında servis.
Afiyet olsun:)
Yapıp yemek sana da nasip olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder