9 Aralık 2016 Cuma

KarnıYarık




MALZEMELER

Patlıcan
Kıyma
Domates
Patates
Kuru soğan
Sarımsak
Yeşil biber
Salça (biber - domates)
Tuz
Kırmızı Pul biber
Karabiber
Kimyon
Ay çiçek yağı

YAPILIŞI

Patlıcanların sap kısımları kestim. Dış kabukları boyuna kalın, çizgi çizgi soydum. Soyulan patlıcanları bol su doldurduğum kapta birazda tuz serperek beklettim. Diğer yanda tencerenin  içerisine ay çiçek yağı koydum ve sudan çıkarttığım patlıcanları kuruladıktan sonra kızgın yağda kızarttım. Aynı yağda soymuş olduğum patatesleri de küp küp doğradığım patatesleri de biraz kızarttım. Fazla kızartmak istemedim, çünkü fırında da pişeceği için.
Üç adet kuru soğanları soyup doğradım. Dört diş sarımsağı da doğradıktan sonra iki kaşık zeytinyağı ile beraber kavrulmasını sağlarken dört yüz gram kadar kıymayı da ekledim. Hep beraber kavrulurken bir domatesi de veya domates sosunda eklemek sureti ile kavrulmasını sağladım. Salçalarını ve baharatlarını da ilave ettikten sonra ocağın altını kapatıp biraz soğumasını sağladım. Kızartmış olduğum patlıcanları fırında pişireceğim tepsin içerisine sırası ile koydum ve bıçak yardımı ile ortalarından patlıcanlara kesikler yaptım kavurmuş olduğum malzemeden kaşık yardımı ile patlıcanların hepsini eşit miktarda dolmalarını sağladım Kızartmış olduğum patatesleri de tepside boş kalan kısmına yerleştirdim. Üzerlerine de kıymalı yapmış olduğum malzemeyi serdim. Patlıcanların üzerine domates ve biber ile süslemek sureti ile bitirdim. Salçalı baharatlı su yapıp tepsiye döktüm ve fırına verdim. Yaklaşık 45 dakika gibi pişti.













Afiyet olsun :)
Sevdiğiniz hep yanınızda olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder