Poğaça sıcak soğuk demeden her zaman nefis, her zaman leziz
MALZEMELER
2 Adet yumurta
Yarım su bardağı yoğurt
1 Su bardağı süt
1 Su bardağından iki parmak eksik sıvı yağ
200 gr margarin eritilmiş
1,5 Çay kaşığı tuz
1 Paket kabartma tozu
Hamurun alabildiği kadar un ( kulak memesi kıvamı )
Çökelek - Peynir veya zeytin isteğe göre
Maydanoz
Çörek otu
YAPILIŞI
Margarin küçük tavada erittim. Diğer tarafta hamur yoğrulacak kasenin içerisine 1 yumurta, süt, sıvı yağ, yoğurt bir güzel çırptım. Bu karışıma eritmiş olduğum margarini de ekledim. Unu yavaş yavaş elemek sureti ile karışıma ilave ettim . Bu arada tuzunu kabartma tozunu un ilave edeceğim zaman ekledim. Elde etmiş olduğum hamuru yarım saat kadar dinlenmesi için beklettim. Bu arada iç malzemesini nasıl istersem ona göre iç malzemesini hazırladım. Yani zeytinlide olmakta; çökelek, peynirli veya patatesli vs.
Çökelek peynirli yaptığımda maydanozda ilave etmekteyim.
Hamuru iki bezeye ayırdım ve oklava ile fazla ince olmayacak şekilde açtım. Ağzı geniş bardak yardımı ile yuvarlaklar çıkartım. Aralarına hazırlamış olduğum iç malzemesini yerleştirdim iki ucu birleştirip parmağım yardımı ile kapattım; yağlamış olduğum tepsiye dizdim. Üzeri için bir tabak içerisine 1 adet yumurta kırdım azıcık sıvı yağ ekledim ve poğaçaların üzerine sürdüm. En sonda çörek otu serptim. 180 derece fırında pişirdim.
Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder