Bal kabağı çok fazla karoten içermektedir yani en iyi antioksidanlardan biridir. Vücudu mikroplardan korur, iltihapların iyileşmesinde, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde oldukça etkilidir. Mineraller açısından da çok zengindir. Demir, potasyum, sodyum fosfor, kalsiyum ve magnezyum içermektedir.
MALZEMELER
Bal kabağı
Toz şeker
Ceviz içi
İsteğe göre de tahin
YAPILIŞI
Bal kabağının dilim dilim kestim dış kalın kabuklarını soydum. Küçük küçük çatala gelecek şekilde doğradım ve bir güzel yıkadım. Fırında pişireceğim tepsiye aldım. Üzerlerine toz şeker gezdirdim bu miktar; ne kadar tatlı sevdiğinize göre değişir. Ben bir su bardağı kadar koydum ve sulanması için yaklaşık dört beş saat beklettim.Akşam hazırlayıp sabaha kadar da bekletebilirsiniz. Sulanmış kabakları fırında 180 derecede; kabaklar pişene kadar pişirdim. Soğudu zaman ceviz parçacıkları ile servis yaptım bazen üzerine tahinde gezdirdiğim oluyor. Öylede güzel olmaktadır.
Afiyet olsun:)
Ağzınızın tadı eksik olmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder