MALZEMELER
Patlıcan
Kıyma
Kuru soğan
Domates sosu
Salça (biber ve domates)
Domates (süslemek için)
Ay çiçek yağı
Tuz
Karabiber
Kırmızı pul biber
Kimyon
YAPILIŞI
Patlıcanlar çizgili şekilde soydum ve yuvarlak yuvarlak doğradım. Su dolu kap içerisine aldım ki patlıcanların acısı çıksın diye. Tencereye bolca ay çiçek yağı koydum ve suya koyduğum patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızarttım. 1 adet kuru soğanı yemeklik doğradım ve bir kaşık ay çiçek yağı koyduğum tencerede biraz kavrulmalarını sağladım. 300 gr kadar kıymayı da soğanların yanına gönderdikten sonra kıymalarında biraz pişmesini sağladım. Domates sosunu, salçalarını, tuz ve baharatlarını da ekledikten sonra karıştırıp ocağı kapattım. Karnıyarık tenceresi gibi tabanı geniş tencerenin tabanına kızaran patlıcanları dizdim. Sonra yapmış olduğum kıymalı iç malzemeyi üzerine serdim; tekrar patlıcanları dizdim ve iç malzeme serdim. Bu işlem malzemeler bitene kadar devam ettim. En üstünü de istediğim gibi süsledim; az miktarda suyunu koydum ve pişirdim.
Afiyet olsun:)
Günleriniz yeniliklerle dolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder