7 Ocak 2017 Cumartesi

Ciğer Kavurma




MALZEMELER

Dana ciğer 1 kg
Kuru soğan 2 adet
Kabya biber 2 adet
Yeşil Sivri biber 2 adet
Domates 3 adet veya domates sosu
Tereyağı
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
Lavaş ekmeği

YAPILIŞI

Ben dana ciğer kullanıyorum. Ak ciğer değil kara ciğeri tercih etmekteyim. Kasaptan gelen ciğeri önce yıkadım sonra küçük küçük doğradım. Tencereye koydum ve ciğerlerin suyunu verip tekrar alana kadarv pişmelerini sağladım. Diğer taraftan kuru soğanı yemeklik doğrayıp suyunu çeken ciğerlerin yanına gönderdim. Herki renk biberleri de küçük küçük doğradıktan sonra onlarda tencereye kondu. Bunlar böyle kardeş kardeş pişerken tereyağ ve zeytinyağı ekledim. Tabiki sonrasında domates ve baharatları ile beraber piştiler. Tüm  malzemeler piştikten sonra gerisi size kalmış servisi istediğiniz gibi yaparsınız 




Afiyet olsun:)
Sofranızın bereketi hiç eksik olmasın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder