MALZEMELER
Somon Balığı
Patates
Kuru Soğan
Sarımsak
Kapya biber
Yeşil sivri biber
Zeytinyağı
Karabiber
Kırmızı pul Biber
Tuz
YAPILIŞI
Somon balığını aldığım yerde temizletip altı parçaya böldürdüm. Yıkayıp bir kenara koydum. dört beş diş sarımsağı soyup havanda dövdüm içerisine zeytinyağı tuz ve karabiber ekledim ve karıştırdım. Bu yapmış olduğum sos ile tüm balıkların her tarafına sürdüm ve fırında pişireceğim tepsiye aldım.
Kuru soğanı soyup piyazlık doğradım. Patatesleri de soyup boyuna kalın kalın doğradım ve zeytinyağı tuz karabiber kırmızı biber elemek sureti ile bir güzel karıştırdım balıkların çevresine dizdim. Yine beş altı diş sarımsak soyup bütün olarak malzemeleri koymuş olduğum tepsiye değişik yerlerine serptim. Kapya biber ve yeşil biberi de üzerine doğradım biraz zeytinyağı gezdirdim. Fırına 180 derecede pişmesini sağladım.
Afiyet olsun:)
Gam, keder, tasa, üzüntü yok olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder