MALZEMELER
Lahana
Kuru soğan
Kıyma
Maydanoz
Bulgur
Sarımsak
Salça (domates - biber)
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
Zeytinyağı
YAPILIŞI
Büyük bir tencerenin içerisine su doldurup su kaynayınca; bıçak yardımı ile tek tek ayırdığım lahana yapraklarını kaynayan suda biraz haşladıktan sonra kevgire aldım ve soğuk sudan geçirdim. Tüm lahana yaprakları bu şekilde tamamlanmış oldu. Lahanalar kevgirde süzülürken diğer tarafta bir adet kuru soğanı doğradım. Zeytinyağı koymuş olduğum tencereye doğranan soğanları koydum dört diş kadar sarımsakları da soyup doğradım soğanların yanına gönderdim ve kıymasını ilave ettim. Hepsi kavrulurken salçalarını da eklemiş oldum. Lahananın büyük ve küçük olmasına göre bulgurun miktarını ayarlayıp; bulguru ilave ettim. Baharatları ile beraber maydanozu da kıydım ve hepsi beraber karıştırdım. Ocağın altını kapattım ve soğumasını bekledim. Lahana yapraklarının ortasında kalın kısımlarını bıçak yardımı ile aldım yaprağın durumuna göre keserek üçgen yani muska şeklinde veya bildiğimiz yuvarlak sarma şeklinde de yapılabiliniyor. Ben yaprağın durumuna göre sarma yapmaktayım. Bu şekilde tek tek sarmak sureti ile tencerenin bir tarafına dizdim.Diğer tarafına ise kalan için içerisine sarılamayan yaprakları doğrayıp malzeme ile karıştırmak sureti ile kapuska yapıp tencerenin boş tarafına doldurdu. Böylelikle ikisi aynı anda pişmiş olmakta her ikisinden de tabağa alarak servis yapmaktayım.
Afiyet olsun :)
Mutfağınız mis gibi yemek kokuları ile dolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder