13 Ocak 2017 Cuma

İrmik Helvası



MALZEMESİ

2 Su Bardağı İrmik
2 Su Bardağı Toz Şeker,
2 Su Bardağı Süt
2 Yemek kaşığı un
1 Su Bardağı Tereyağı
1 Su Bardağı Ay çiçek Yağı
İsteğe göre ceviz veya fıstık

YAPILIŞI

 İlk önce toz şeker 2 bardak su ile kaynatıp  bir kenara aldım. Aynı şekilde sütü de kaynattım.Diğer tarafta geniş yayvan tencereme yağları koyup erimesini sağladım. İrmik unu ve bir fiske tuz ilave ettim ve sürekli karıştırmak sureti ile irmiğin kokusu iyice çıkana kadar kavurdum. Kaynar sütü ilave ettim ve karıştırdım.Sütü çekince şerbetini de koydum tencerenin kapağını bir müddet kapalı bıraktım çünkü; irmikle şerbet birleşince tencereden sıçramalar yapmaktadır. biraz daha karıştırdım zaten hemen şerbetini de çekmektedir şerbetten sonra fazla karıştırmamak gerekir. Tencerenin altını kapattım. Kapağını tencerenin üzerine örtüm ve yarım saat kadar dinlenmesini sağladım. İster dondurmalı ister sade isteğe bağlı servise hazır.






Afiyet olsun:)
Ağzınızın tadı hiç bozulmasın.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder