Yufka
Bezelye
Nohut
Tavuk eti
Havuç
Patates
Zeytinyağı
Tuz
Kırmızı Pul biber
Karabiber
Kaşar peyniri
YAPILIŞI
İki adet tavuk buttu haşladım bir kenara ayırdım. Havuç ve patatesleri minik minik doğradım. wok tavasına zeytinyağı koydum ve önce patatesleri pişirmeye başladım sonrasında havuçları ekledim; onlarda pişer iken nohutları ve bezelyeleri ilave ettim. Bunlar bir güzel harmanlanır iken tavuk butlarını çatal ile küçük küçük didip onları da ekledim. Baharatlarını da koyduktan ve biraz daha pişirdikten sonra altını kapatıp biraz soğumasını sağladım. Küçük bir kaseye dörde böldüğüm yufkanın bir adetini içerisine açarak yerleştirdim. Arasına hafif zeytinyağı gezdirdim yapmış olduğum malzemeden kaşık ile içerisine koyup üzerini kapattım kaseyi ters çevirip yağlamış olduğum tepsiye koydum. Aynı işlemi diğer yufkalara da uyguladım. Üzerlerine yağ sürdüm ve kaşar rendesi ilave ettim fırınladım. Çıktığında servise hazır.
NOT: Kaşar rendesini yufkalar biraz piştikten sonra ilave etmekte fayda var. İsterseniz yufka aralarına süt ve yumurta karışımı ile de yapabilirsiniz.
Afiyet olsun :)
Gönlünüz mutluluk ile dolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder