Buğday bildiğimiz aşurelik için kullandığımız ürün. Anadolu da çoğu yerlerde yarma denmektedir. Çoğu yerde ise bu buğdayı kırık olarak kullanılmaktadır.
MALZEMELER
Yeşil mercimek
Dövüşmüş yarma
Tuz
Nane
Kırmızı pul biber
Tereyağı
Tavuk suyu veya kemik suyu isteğe göre
YAPILIŞI
Altı su bardağı kadar suyu tencereme koyduktan sonra iki kepçe yeşil mercimeği ayıklayıp yıkadım ve su ile beraber tencerede kaynamasını sağladım. Beş dakika kaynadıktan sonra ise bir kepçe kadar da dövülmüş yarmasını yıkayıp mercimeğin yanına gönderdim. Tuzunu ilave ettim. Tavuk suyu veya kemik suyu olduğu zaman ise lezzetine lezzet katmış oluyoruz. Mercimekler piştiği zaman bir kepçe soğuk su koyup altını kapattım. Koyuluğuna göre su ayarlaması da yapılabilir.
Diğer tarafta yağ tavasında tereyağı eritip nane ve kırmızı pul biber ikilisi ile işlemi bitirdim Çorbanın üzerine ekledim ve servise hazır.
Afiyet olsun :)
Yemekleriniz hep lezzetli olsun.
Yemekleriniz hep lezzetli olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder