MALZEMELER
Baklavalık hazır yufka
Tereyağı
MUHALLEBİSİ İÇİN
3 yemek kaşığı irmik
İki buçuk su bardağı süt
2 Yemek kaşığı toz şeker
ŞERBETİ İÇİN
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
İki üç damla limon
YAPILIŞI
İşe ilk önce şerbetini yapmakla başladım çünkü şerbetinin soğuması gerekiyor. Üç su bardağı su ile üç su bardağı şekeri tencereye koydum şekeri eriyene kadar karıştırdım. Kaynayınca iki üç damla limon damlattım beş dakika daha kaynayınca altını kapattım.
İkinci olarak muhallebisini hazırladım. İki buçuk su bardağı süt ile üç yemek kaşığı irmik ve iki yemek kaşığı toz şekeri ocakta sürekli karıştırmak sureti ile muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirdim.
Bol miktarda tereyağı tavada erittim. Baklavalık yufkaları tek tek serip her katına tereyağı fırça yardımı ile sürdüm. Yirmi kat olduğunda kare kare kestim 16 kare olmaktadır. karelerin içerisine yapmış olduğum muhallebiden bir miktar koydum ve uç kısımlarını bileştirdim üçgen yaptım diğer bir deyişle muska şeklide diyebilirim. Bazılarını da iki uçlarını birleştirmek sureti ile dikdörtgen şeklini verdim ve tepsiye dizdim. Birleşen uçlarının üzerine diğer üçgen gelecek şekilde dizdim ki uçları açılmasın diye. Üzerlerine de tereyağı sürüp fırınladım pişip çıktığı ve biraz harı gittikten sonra şerbetini koydum. Soğuduğu zaman üzerine Hindistan cevizi, Antep fıstığı veya dövülmüş cevizle de süsleye bilirsiniz. Servise hazır harika bir tat. Yediğinizde mutluluk ve yüzünüzdeki gülümseme sizi harika hissettirecektir.
Afiyet olsun :)
Ağzınızın tadı hiç eksik olmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder