5 Ocak 2017 Perşembe

Kısır


MALZEMELER

İnce bulgur (köftelik veya kısırlık)
Kuru soğan
Sarımsak
Salatalık
Domates
Marul
Maydanoz
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Nar ekşisi
Kırmızı pul biber
Kimyon
Karabiber
Salça (biber ve domates)

YAPILIŞI

Bulgur derin bir kapta az miktardaki kaynamış su ile ıslatıp karıştırdım ve üstünü kapak ile kapattım ki bulgurlar şişsin diye.
Diğer tarafta iki adet kuru soğanı küçük küçük doğradım bir baş sarımsağı da beraberinde soyup doğradım. Yağ tavasına zeytinyağı koyup sarımsakla soğanı pembeleşinceye kadar burada soteleme işlemi yaptım. Üzerine biber ve domates salçalarını tuzunu ve kırmızı biberini de ekleyip biraz daha karıştırdım ve altını kapattım.
İki adet salatalığı soyup çok küçük şekilde doğradım. Domateslerin kabuklarını da soyup doğradım. Marul ve maydanozlar da ince ince doğradım.
Sıra geldi tüm malzemelerin birleştirmeye; demlenen bulguru topak topak olmasın diye bir güzel karıştırdım. Pişirdiğim soğanları, doğradığım yeşillikleri hepsini birleştirdim aynı kapta. Burada eksik olan ve az gelen malzemeleri de ekleme yapmak sureti ile tüm malzemeler limon, nar ekşisi vs hepsi bir arada harman edildi biraz dinlendirdikten sonra servise hazır.


Afiyet olsun:)
Günlerinizde bol kısır olsun. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder