Baklagiller familyasından olan fasulye; potasyum, demir, magneayum, protein gibi mineraller açısından zengindir. Antioksidan özelliğinden dolayı da bağışıklık sistemini güçlendirir. a,c,d,b6,b12, vitaminler açısında da zengindir.
MALZEMELER
Kuru fasulye
Kıyma
Salça ( biber ve domates )
Zeytinyağı
Domates sosu
Tuz
Kimyon
Karabiber
Kırmızı pul biber
1 adet kesme şeker
1 adet kesme şeker
YAPILIŞI
Bir gece önceden ıslattığım fasulyeleri yıkayıp yeniden su koyup biraz haşladım. Tabi ki bu fasulyenin pişek olup olmamasına göre haşlama süresi değişir. Bir adet kuru soğanı ince ince doğradım biraz kavurdum içerisine kıymamı koynum onuda iki çevirdikten sonra domates sosu,salçaları ekledim Baharatlarını ilave ettim. Bunlar bir arada kavrulurken haşlanan fasulyeleri ve 1 adet kesme şekeri ilave ettim. Hepsi beraber biraz piştikten sonra suyunu ekledim pişmesini, sağladım.
Afiyet olsun:)
Sofranız bol bereketli olsun.
Sofranız bol bereketli olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder