MALZEMELER
Karnıbahar
Havuç
Domates sosu veya domates
Yoğurt
Sarımsak
Yumurta
Un
Ay çiçek yağı
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
YAPILIŞI
Karnıbaharları sap kısımlarından tek tek ayırmak sureti ile ayırdım. Tencerede su kaynattım biraz tuz attım ve kaynayan suda karnımabarları dört beş dakika haşladım. Kevgir yardımı ile haşlanmış olan karnıbarharları aldım soğuk sudan geçirdim. Diğer tarafta bir yumurta kırdım iki yemek kaşığı un koydum, kırmızı pul biber, karabiber, tuz, kimyon koyup biraz su ile de çırptım Havuçları yıkayıp dış kabuğunu temizledikten sonra doğradım.
Kızartma tencereme ay çiçek yağını koydum altını yaktım. Karnıbaharlarımı önce yapmış olduğum sosa batırıp sonra kızgın yağda kızarttım. Havuçları da aynı şekilde sosa batırıp kızarttım.
Domates sosunu da yine kırmızı pul biber, karabiber, kimyon, tuz ekleyerek tavada biraz pişmesini sağladım. Dört diş sarımsak dövdüm bir kaseye almış olduğum yoğurdun içerisine ilave ettim. Servis yaparken ise kızartmış olduğum karnıbahar ve havuçların üzerine sos ve sarımsaklı yoğurt eklemek sureti ile servisini yaptım.
Afiyet olsun:)
Gönlünüz neşe, kalbiniz mutlulukla dolsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder