25 Ocak 2017 Çarşamba

Ispanak Yemeği



MALZEMELER

Ispanak sap tarafı
Kuru soğan
Çemen
Kıyma
Bulgur
Domates sosu
Salça (domates - biber)
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
Zeytinyağı

Üzeri için: yoğurt ve sarımsak

YAPILIŞI

Ispanakları ayıkladım sirke ve tuzlu suda biraz beklettim ve yıkadım. Suyu süzülen ıspanakların sap kısımlarını ve birazda yaprak kısımlarını doğradım. Bir adet kuru soğanı doğradım ve zeytinyağı koyduğum tencere içerisinde biraz çevirdim. Kıyma koyup biraz daha çevirdikten sonra; domates sosunu, salçalarını, çemeni, baharatlarını da ekledikten sonra ıspanakları da ekleyip hepsi beraber pişmelerini sağladım. Dört beş bardak kadar kaynar suyunu da ekleyip kaynayınca içerisine yarım su bardağından biraz fazla bulgur ilave edip bulgurlar pişene kadar  pişmesini sağladım. Su ilavesini yemeğin durumuna göre ayarlayabilirsiniz.
Servise sunar iken yanına sarımsaklı yoğurt yaptığımızda lezzetine lezzet katmaktadır.








Afiyet  olsun:)
Yemek tabaklarınız hep dolu dursun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder