Kahvaltının yıldızı
MALZEMELER
Un
Su
Maya
Tuz
Haşhaş (dövülmüş)
Ceviz içi ( Dövülmüş)
Ay çiçek yağı
Tereyağı
YAPILIŞI
Bilindiği gibi un, maya, tuz, ve su ile beraber mayalı kulak memesi kıvamında hamur yoğrulur ve mayalanmaya bırakılır. Ben ise fırından hazır yoğrulmuş hamur alarak yapmaktayım. Tavanın büyüklüğüne göre bezeler hazırladım. Yapmış olduğum bezeleri tek tek ayrı ayrı açtım açmış olduğum tabak büyüklüğündeki hamurun üzerine ay çiçek yağı koyup her tarafına sürdüm. Haşhaş ve ceviz içini de aynı şekilde her tarafına sürüp dıştan içe hamuru yarısına kadar kapattım. Kapattığım zaman hamurun kapattığım kısmına da ay çiçek yağı ve haşhaş, cevizi de sürdüm. Diğer yarım kalan kısmına da aynı işlemi yaptım. Hamurun sağ tarafı ve sol tarafını da ayrı ayrı katlamak sureti ile haşhaş ceviz ve yağı süre süre bohça şeklini vermiş oldum ve her katladığım yerleri cevizli haşhaş ve sıvı yağ sürülmüş oldu. Son olarak ta yaptığım bohça şeklini tabak büyüklüğünde açtım arkalı önlü tavada pişirdim. Piştikten sonra tereyağı sürdüm.
Afiyet olsun:)
Mutluluk daim olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder