Makarna hamurunu yaz günlerinde önceden yapıp kurutump daha sonra ise kullanmatayım. Hamuru yumurta su ve tuz ile beraber yoğrulup sert bir hamur yapdım. Hamurdan bezelr ahırlayıp bunları tek tek açtım ve biraz kurumalarını sağladım. kuruyan yufkaların arasına irmik seperek birbirlerine yapışmalarını önledim. 5 cm genişliğinde dikdörtgenler kestim. Bunları da 2mmşşeklinde ince şeritler halinde kesip bez üzerine sermek sureti ile kesilmiş hamurları kuruttum. Bu kuruyan hamurları istediginiz zaman pşirmeekteyim.
MALZEMELER
Makarna
Tereyağı
Peynir
Zeytinyağı
Tuz
YAPILIŞI
Tencereye bol miktarda su koydum . Su kaynadığı zaman içersine tuz attım ve kişi başı bir kepçe makarnayı kaynayan suyun içersine attım. Arada pişmeine baktım ve pişdiği zaman kevgirle süzdüm. Üzerine soğuk su döktüm süzülmesini sağladım. Tencereye tereyağ ile beraber birazda zeytinyağı ekledim süzülen makarnalarımı koydum ve üzerine küçük küçük doğradığım peynirleri ekledim. İsterseniz peynirleri rendeleye bilirsiniz. Peynirler erimeye makarna da ısındığı zaman altını kapattım yanında çacık ile beraber hiç de fena olmaz.
Ev makarnası köy makarnası ne derseniz artık .
Afiyet olsun:)
Ağız tadınız eksik olmasın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder