3 Ocak 2017 Salı

Kabak Kızartması



MALZEMELER

Kabak
Domates
Yoğurt
Sarımsak
Ay çiçek yağı
Tuz,
Kırmızı pul biber
Karabiber
İsteğe bağlı yanına biber, patlıcan, patates vs de kızarta bilirsiniz.

YAPILIŞI

Tencereye bol miktarda ay çiçek yağı koydum. Diğer tarafta kabakların dış kısmını temizleyip yıkadım ve yuvarlak yuvarlak doğradım. Doğramış olduğum kabakları kızgın yağda kızarttım. Domateslerin dış kabuklarını soyup minik minik doğradım azıcık yağ ile tavada pişmelerini sağladım tuz ve baharatlarını ilave ettim altını kapattım. Üç dört diş sarımsağı soyup havanda dövdüm. Bir kase içine yoğurt koyup sarımsakla beraber karıştırdım. Kızaran kabakların üzerine domates sosu onun üstüne de sarımsaklı yoğurt koydum. Nefis bir tat tavsiye ederim. 




Afiyet olsun:)
Damak tadınız hiç bozulmasın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder