İçerisinde ki hamurdan yapılan erişteler artık yufkacılarda kurutulmuş bir şekilde bulunmaktadır. Bize kalan bunları birleştirip soframıza renk katmaktadır.
MALZEMELER
Yeşil mercimek
Ev makarnası
Nane
Pul biber
Tuz Tereyağı
Et suyu
Hamurun Malzemeleri
Un
Yumurta
Su
Tuz
Hamurun Yapılışı
Un, yumurta ve su karıştırılıp yoğurulur. Küçük bezeler elde edilir. Bezeler açılıp belli bir miktar kurutulur. Açılan bu hamurlar resimde gördüğünüz şekilde kesilir ve kurutulur. Kurutulan bu hamurları istediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
YAPILIŞI
Tencereye bir kepçe kadar yeşil mercimeği yıkayıp dört su bardağı su ilave edip kaynattım. Su azalırsa su ilave edebilirsiniz. Ev usulu eriştelik veya makarna; daha önceden yapılıp kurutulmuş olması gerekmektedir; bir kepçede hamurunu ilave ettim. Bunların pişmesine yakın dört kepçe et suyu ilavesini yaptım. Çünkü hamurlar piştikçe şiştiği için suyu azalıyor. Bu durumu o anki pişmeye göre ayarlamak gerekmektedir. Pişirdikten sonra bir kepçede su ilave edip altını kapattım. Üzeri için küçük yağ tavasında yarım yemek kaşığı tereyağı erittim içerisine nane ve pul biber ekleyip pişirmiş olduğumuz çorbanın üzerine döküp servisini yaptım.
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder