11 Haziran 2016 Cumartesi

Kadayıflı Muhallebi


Yaz günlerinde yapılabilinecek, hafif bir talı. Buzdolabında sakladığımız için damağımıza ayrı bir serinlik sağlayan, kızgın kumlardan serin sulara yelken açtıracak bir tatlı.

MALZEMELER

250 gr Kadayıf
5 Çorba kaşığı şeker
1 Su bardağı ceviz içi
3 Yemek kaşığı tereyağı

Muhallebisi için malzemeler

5 Su bardağı süt
1 Su bardağından bir parmak kadar eksik şeker
2 Çorba kaşığı un
1 Çorba kaşığı mısır nişastası
1 Çorba kaşığı buğday nişastası
1 Paket vanilya
1 Paket krema veya krem şanti
1 Adet yumurta

YAPILIŞI

 1 Adet yumurtayı muhallebi yapacağım tencerenin içerisine kırdım. 2 kaşık un,1'er kaşık nişastaları, şekeri de ekledikten sonra; bir taraftan tel çırpıcı ile karıştırarak diğer taraftan da sütü ilave ettim. Bunlar bir güzel muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırdım. Tencereyi ocaktan aldım; arada bir karıştırarak soğumasını sağladım. Muhallebi ılıyınca vanilya ve kremayı ekledim ve mikserle tekrar karıştırdım ve hazır bir vaziyette  kadayıflar la birleşmeyi bekledi.

Kadayıfı isterseniz derin dondurucuda biraz bekletin daha çabuk kırılsın diye; bu sadece bir tercih ben denedim değişmiyor. Tencereme tereyağ koyup didiklediğim ve biraz olsun ufalayarak hazırladığım kadayıfları ekledim. Ceviz ve şekeri de tencereye koyduktan sonra, karıştırarak hiç bırakmadan kavurdum. Kavruldukça kadayıflar kırıldı küçüldü rengi kahverengi tonuna dönüşünce ocaktan alıp soğumasını bekledim yine karıştırmayı ihmal etmedim çünkü çabuk yanma meyil etmektedir.
.Kavurmuş olduğum kadayıfı ikiye böldüm. Bir bölümünü dikdörtgen tepsimin içerisine serdim üzerine yapmış olduğum muhallebiyi gezdirerek boşalttım ve tekrar üzerine diğer ayırdığım kadayıfı serdim. Soğuduktan sonra buzdolabın da üç  dört saat bekledikten sonra afiyet ile yemeye hazır.

 





Ben yaptım,
Siz neden yapmayasınız?

AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder