2 Haziran 2016 Perşembe

Gözleme




 MALZEMELER

 Yufka
Çökelek veya peynir
Maydanoz
Tereyağ
Ay çiçek yağı
Süt

YAPILIŞI

Yufkayı şeritler şeklinde 4 de böldüm. Her bir şerit şeklinde kestiğim yufkayı düz bir zemin üzerine serdim. Süt ve ayçiçeği yağı karıştırdığım malzemeyi fırça yardımı ile şerit şeklinde ki yufka üzerine sürdüm. Çökelek, peynir ve maydanoz karışımını yufka üzerine koyup 10 cm genişliğinde katladım. Teflon veya seramik tavada olabilir; tavaya yağ sürmeden  pişirdiğim gözlemelerin üzerine tereyağ sürerek servis yaptım.










Artık her şey pratik şehir usulu; öyle hamur yoğurup açayım derdi yok yufkayı hazır al yap oldu sana gözleme. Lezzetlerinde, tatlarında fark var mı? Var. Hepsinin ayrı bir lezzeti ayrı bir tadı. Bu tatları yakalamak lazım hazır veya ev yapımı ayırmamak; farklı zamanlarda durumlarda kullanmak gerekir. Zamanınız yoksa hemen al 2 adet yufka yap, oldu sana 8 gözleme. Lezzeti ise peynir de çökelek de
Sizin katmış olduğunuz sevginiz de duygunuz da dokunuşlarınız da gizli.
Deneyin ki kendinizi keşfedin.


AFİYET OLSUN:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder