15 Haziran 2016 Çarşamba

Dilme Fasulye



Taze fasulye zihninizin ve beyninizin yorgunluğunu alır. Vücudunuza kuvvet sağlar. Kalorisi çok düşük olan bu yiyecek, doymuş yağ içermez. Vitamin ve minerallerden  de oldukça zengindir. Fazlasıyla lif içerdiği için bağırsak sisteminizi de rahatlatır.

MALZEMELER

Fasulye
Kıyma
Kuru soğan
Domates
Domates salçası
Biber salçası
Tuz
Kırmızı pul biber
Karabiber
Kimyon
Zeytin yağı

YAPILIŞI

 Fasulyelerin uçlarını ayıkladım. sonrasında yıkadım ve uzunlamasına dilip ikiye kestim. tencereye zeytinyağı koyup küçük küçük doğradığım kuru kuru soğanları ekledim. Doğranmış soğan, sevmeyenler için ise soğanı ikiye bölün veya bütün koyun yemek piştikten sonra içinden alın. yüz gram kadar kıymayı soğanların yanına gönderdikten sonra; iki büyük domatesi de doğrayıp bu üçlüyü bir güzel kavurdum. Salçaları, baharatları da ekleyip dilme yaptığım fasulyeleri de tencereye gönderdim. Fasulyeler suyunu verip tekrar çekinceye kadar kendi suyunda pişirdim. Sonrasında arada su eklemek sureti ile pişirdim.









AFİYET OLSUN:)
Sofranızdan yemeğiniz eksik olmasın....




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder