İster yaz günlerinde soğuk.
İster kış günlerinde sıcak.
Yiyebileceğim bu çorba damağımda bahar şenliği yaşatmaktadır.
Enfes toyga çorbası
MALZEMESİ
Süzme yoğurt veya normal yoğurt
Pirinç
Nohut
Un
Yumurta
Nane
Tuz
Pul biber
Tereyağı
YAPILIŞI
Süzme yoğurda bizim Amasya da katık derler. Yarım kilo kadar yoğurt, bir adet yumurta, pirinç, daha önceden haşlanmış nohut ve silme iki yemek kaşığı un ile birlikte azar azar su eklemek sureti ile karıştırdım. Yoğurdun topak hali geçinceye kadar karıştırıp; içerisine taze nane taze nane yok ise kuru nane de olur iki tatlı kaşığı kadar ekledim. Bu işlemlerden sonra tencereyi ocağa alıp kaynayıncaya kadar hiç bırakmadan karıştırdım. Kanadıktan sonra tuzunu ilave ettim. Pirinçler ve nohutlar pişince tencerenin altını kapattım. Çorbanın yoğunluğuna göre, üzerine bir ve ya iki kepçe su ilave edip bir kez daha karıştırıp altını kapattım. Küçük yağ tavasında yarım yemek kaşığı tereyağı eritip kuru nane ve pul biber ekledim. Kaseye çorbayı koyduktan sonra eritmiş olduğum tereyağı üzerine de gezdirdim.
Yoğurtlu çorbalarda çorba piştikten sonra tencerenin kapağını tamamen kapatmamak yarı açık bırakmak gerekiyor. Eğer kapatırsak çorbanın yoğurdu kesilir; tat ve görüntüsü güzel olmaz
Pişirecek olanlara
AFİYET OLSUN :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder