18 Haziran 2016 Cumartesi

Pan Kek




Pan kek İngilizceden Türkçeye çevirdiğimizde tava keki, Fransızcada ise krep. Bizde ise  aslın da akıtma veya cızlama,  cız lak denir. Ne derseniz deyin artık hepsini dilimize, sözlerimize, yazılarımıza geçirmiş ve ne için dendiğini anlar;  hangi isim havalı ise onu kullanır olduk.


MALZEME

2 adet Yumurta
3 Yemek kaşığı toz şeker
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 Su bardağı süt
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
1 Çay kaşığına yakın tuz
Tereyağı

YAPILIŞI

 Vermiş olduğum bu ölçüler tam gelmektedir. Yaklaşık on cm çapında 12 adet çıkmaktadır. Tabii büyük veya küçük yapmanıza göre adet değişir. Tereyağı hariç, tüm malzemeler sırası ile çırpma kabımıza koyup karıştırdım. Hamurum akışkan bir kıvam aldıktan sonra orta sıcaklıkta ki ocağın üzerine  tava mı yerleştirdim. Pamuk yardımı ile tavanın içerisinde sıvı yağı sürdüm. kepçe ile de hamurumu tavaya akıttım ama üzerine dokunmadım akıttığım şekilde önlü arkalı pişti. Pişmiş hamurların üzerine tereyağı sürdüm. Kahvaltı da istediğiniz marmelat ile veya isterseniz aralarına muhallebi yapıp pastaya da çevirebilirsiniz. O sizin ne şekilde yemek istemenize bağlı.





AFİYET OLSUN:)
Yapıp yemek size de nasip olsun





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder