24 Haziran 2016 Cuma

Yumurtalı Fasulye Kavurması


Fasulyenin 80 çeşidi olduğunu duyunca çok şaşırdım. Baklagiller içinde en çok tüketilen sebzelerden biridir. Yüz gram fasulye de 35 kalori içermektedir. Faydaları ise saymakla bitmez. 

MALZEMELER

Fasulye
Domates
Yumurta
Domates salçası
Biber salçası
Tuz 
Kırmızı Pul Biber
Karabiber
Kimyon
Zeytinyağı

YAPILIŞI

Fasulyelerin uçları ayıkladıktan sonra yıkadım. Üç santim boyutunda fasulyeleri ikiye üçe böldüm. İki veya üç adet domatesin kabuklarını soyup doğradım  Zeytin yağını tencereye koyup domatesleri kavrulurken salçaları baharatları ve tuz ilavesi de yaptıktan sonra fasulyeleri ekledim. Fasulyeler suyunu verip, tekrar çekince az miktarda su ekledim. Bu ekleme olayı fasulyeler pişene kadar az miktarlarda ekledim. Fasulyeler piştikten sonra isteğinize göre yumurtaları kırdım ben üç adet kırdım. Kırdıktan sonra yemeği fazla karıştırmadım ki yumurtalar fazla dağılmasın diye. Yumurtalarda pişince ocağın altını kapattım.










YUFKANIN YAPILIŞI

Bizim Amasya yöresinde yazma ekmeği, saç ekmeği diye adlandırılır. Galiba ince yapıldığı için olması gerekir. Bende bunu kendimce yapmaya çalıştım. Un, su ay çiçek yağı, tuz ve su ile az miktarda olacak şekilde hamur yoğurdum. Bu hamurdan küçük bezeler alarak ev deki en büyük tavanın içerisine göre açtım. Bu yufkaları önlü arkalı tavada pişirdim. Bunlar pişince  kuru bir şekil alıyor. Yiyeceğimiz zaman her birinin üzerine tek tek hafif su serpip bez arasında  beklettim.
Sonrasında pişirdiğimiz fasulyeden ve doğradığımız kuru soğan ile sarmak sureti ile yenmektedir.









AFİYET OLSUN:)
Yapın sizinde olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder